Hozzávalók
1 doboz ananászkonzerv (körszeletes)
10-20 szem megy (mirelit vagy kompót)
1 zacskó főzés nélkül elkészíthető vaniliás pudingpor
4 dl tej
2 dl tejszín
1 ek. cukor
babapiskóta
vaj és cukor a forma kikenéséhez
Leírás
Egy kerek kb. 18 cm átmérőjű formát vajjal kikenünk, majd cukorral megszórjuk. A közepére egy egész ananászkarikát fektetünk, ezt követően félbevágott karikákkal kirakjuk a formát. A lyukakba meggyszemeket helyezünk. A pudingport a használati utasításnak megfelelően a tejjel elkeverjük és a cukorral ízesített keményre vet tejszínhabbal fellazítjuk, majd szétmorzsolt babapiskótát keverünk bele. Az így kapott pudingot a formába öntjük, és legalább 4 órára a hűtőbe tesszük ezután egy lapos tálra kiborítva tálaljuk.
Megjegyzés
Nagyon ízletes, és tényleg könnyen elkészíthető finomság. Ajánlom hogy a tejszínt vagy habpatron segítségével készítsük el, vagy készen vett tejszínhabbal készítsük el. Energia takarékosabb, és könyebb. És sok-sok babapiskótát tegyünk bele ettől jobban összeáll a puding és sokkal ízletesebb.
Munkaidő: 15 perc
Elkészítési idő: 240 perc
|