Sushi rengetegféle van, az alapanyag, ami mindegyikben megtalálható a különleges ecetes rizs. A különböző típusoktól függően készülhet nyers, illetve főtt hallal, rákkal, kagylóval, polippal, homárral, kaviárral, angolnával és egyéb tengeri herkentyűkkel, de vannak zöldséges és vegetáriánus sushi-k is. Sokszor szárított tengeri algalapot (Norit) használnak a kis sushi csomagok készítésére.
Sushi kellékek: (igény szerint)
Shoyu: Szója szósz
Szójabab és búza keverékéből álló, élesztővel, vízzel és sóval összedolgozott, hónapokig erjesztett ízesítoszer. Sushi evéshez kis tálkába öntik, gyömbérrel ízesítik, és ebbe mártják a sushi falatokat.
Wasabi: Japán zöld torma
Japán torma. Zöld színű, csípos fűszer, keveset kell használni belőle, mert rendkívül erős.
Gari: Gyömbér
A friss gyömbért megtisztítják, vékony szeletekre vágják és ecetben érlelik. Furcsa, különleges íze van.
|